Ga je mee op SPOOR-tocht?

Velen onder jullie herinneren zich vast nog de tramlijn Overmere – Oostakker, die over Heiende ging of de treinlijn van Lokeren naar Moerbeke. Deze spoorlijn werd in 1971 opgebroken en vervangen door het wandel- en fietspad ‘Spoorwegpad’, in de volksmond gekend als ‘De route’.

Op Open Monumentendag brengen wij de verloren routes terug tot leven met feiten, verhalen en weetjes. De route kan vanuit Lokeren of Moerbeke gefietst worden. Het stukje van de Spoorweg fiets je samen met de gids. Het traject van de tramlijn fiets je op eigen houtje. Aan het Station van Moerbeke kan je jouw picknick opeten in het Pop-up Café “De Zoeten Inval”.

 

Vanaf vandaag kan je je inschrijven voor de gidsing van de SPOOR-tocht tijdens Open Monumentendag op zondag 8 september.
 
Op Open Monumentendag brengen wij de verloren routes van de vroegere trein- en tramlijnen van Lokeren terug tot leven met feiten, verhalen en weetjes.
Aan de hand van een brochure kan je de route kan vanuit Lokeren of Moerbeke fietsen, maar wie wil kan het deel van de Spoorweg onder leiding van een gids ontdekken tussen 10 en 12.30 uur.
 
Deelnemen aan de gegidste fietstocht is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.
Ben je er graag bij? Schrijf dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt!
Inschrijven kan online of in het Infopunt Toerisme.