Van 18 t.e.m. 26 mei, tijdens de week van de Korte Keten worden de lokale hoeve- en streekproducten in de kijker gezet. Proef en verken alle korte keten verkooppunten in jouw buurt (hoevewinkel, zelfpluk, automaat …). Korte Keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Als consument krijg jij verse en
kwaliteitsvolle producten, recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval.

Ontdek het aanbod in onze stad

Ontdek het aanbod in onze stad op lokeren.be/korteketen of haal je gratis brochure bij het Infopunt in het stadhuis, Groentemarkt 1 of het Infopunt Toerisme, Markt 2.

Proevertjeswandeling

Tijdens de Week van de Korte Keten organiseert de dienst Toerisme op zaterdag 18 mei een proevertjeswandeling vol lokale lekkernijen. Vertrek aan het Infopunt Toerisme voor een culinaire wandeltocht die je kennis laat maken met de Lokerse streekgerechten en streekproducten. De gids vertelt over de historiek van deze Lokerse lekkernijen, verrast je met smakelijke verhalen en geeft een paar geheime ingrediënten van Lokerse streekproducten prijs.

Zaterdag 18 mei, van 14 tot 16 uur. Kostprijs: 14 euro. Inschrijven: toerismelokeren.recreatex.be. Meer info: toerisme.lokeren.be, toerisme@lokeren.be, 09 235 31 05.