De Omloop van het Waasland heeft zijn vaste kalenderdatum van maart verlaten. De wedstrijd zal vanaf dit jaar op 1 mei blinken op de internationale wielerkalender van de UCI! Een prachtige opstap, want bij een 58e editie kunnen we intussen spreken over een lokaal wielermonument.

Omdat 1 mei op woensdag valt (marktdag) zal de Omloop uitzonderlijk starten aan het Daknamstadion. Op die manier kan de wekelijkse markt zonder hinder doorgaan. Maar niet gevreesd, zoals andere jaren passeert de Omloop in het centrum van Lokeren.

Vertrek om 13.30 uur aan het Daknamstadion richting Daknam-Dorp en via de Gentdam richting Eksaarde om via de Eksaardebaan richting centrum te rijden. Daar kan je in de Heirbrugstraat, Durmelaan, Markt, Koophandelstraat en Groendreef de renners in volle actie treffen. De renners maken 5 lokale passages om dan via Sinaai en Stekene in Kemzeke aan te komen.

Wie wil gaan voor de volledige belevenis kan vanaf 12 uur afzakken naar het Daknamstadion voor de ploegvoorstellingen. De renners worden tussen 17.30 en 18 uur aan de finish in Kemzeke verwacht.

Meer info over het parcours en hinder.