Een goede maand nadat het nieuwe zwembad Durmehal in onze stad de deuren opende voor scholen, clubs en zwemlessen wordt het vanaf 19 februari mogelijk om er baantjes te zwemmen. De effectieve opening wordt groots ingezet tijdens het feestelijke openingsweekend op zaterdag 16 en zondag 17 maart. Die zaterdag is meteen ook de dag waarop zwembad Durmehal officieel opent voor het grote publiek.

Baantjeszwemmen vanaf 19 februari

Nu de eerste zwemmers het Lokerse badwater al duchtig ingezwommen hebben, gaat zwembad Durmehal in afwachting van de officiële opening een nieuwe fase in. Na de krokusvakantie, vanaf maandag 19 februari, kunnen er opnieuw baantjes getrokken worden. Dit zowel ’s ochtends, ’s middags als in de (voor-)avond. Op dat moment zal dus enkel het sportbad openen:

  • ochtendzwemmen: dinsdag en donderdag, van 7 tot 8.30 uur;
    Opgelet! Wie een eerste keer 's ochtends komt zwemmen, dient vooraf - tijdens de openingsuren van de zwembadbalie - al een toegangsbandje af te halen. Eens aangekocht is het voor de volgende zwembadbeurt niet meer nodig om eerst via de balie te passeren.
  • lunchzwemmen: maandag en donderdag, van 12 tot 13.15 uur;
  • after work-zwemmen: maandag en dinsdag, van 16 tot 18.30 uur.

Groots openingsweekend op zaterdag 16 en zondag 17 maart

Op zaterdag 16 maart gaat zwembad Durmehal officieel open voor het grote publiek, dit zowel voor het sportbad als voor het recreatiegedeelte. Om dat te vieren, worden dat weekend alle toeters en bellen uit de kast gehaald met tal van initiaties (aquagym, aquajogging, duiken) en demonstraties van de Lokerse zwemclub, duikers en triatlonclub.

Het grote publiek is welkom tijdens dit weekend. Zowel het sportbad als de recreatiebaden (wellness, kinderbaden, glijbaan) zullen geopend zijn op zaterdag 16 maart en op zondag 17 maart. Op zondag werken we een ontbijt en brunchformule uit in samenwerking met brasserie Spruit. Meer info over het programma, prijzen en inschrijven.

Een dag eerder, op vrijdag 15 maart, vindt er een officieel inhuldigingsmoment plaats voor alle betrokken stakeholders, het stadsbestuur en de pers.

Praktische informatie voor een eerste bezoek

Wie eenmalig komt zwemmen (alleen baantjes of van het ganse zwembad wil genieten) kan dit nog steeds. Daarnaast worden er ook voordelige abonnementen aangeboden, handig voor wie veelvuldig gebruikmaakt van het zwembad. Er is zelfs een keuze in tickets en abonnementen voor baantjeszwemmen of voor het gebruik van het ganse zwembadaanbod. De zwemmer maakt voor zichzelf de afweging en koopt vervolgens het geschikte toegangsticket.

Door abonnementen aan te bieden, willen we onze zwemmers sportief stimuleren. Dus wie vaak komt zwemmen, kiest beter voor een abonnement. Wens je een abonnement en kom je een eerste keer zwemmen buiten de openingsuren van de balie? Kom dan vooraf best eerst even langs de balie wanneer die open is. Dit hoef je maar eenmalig te doen, want daarna kan dit abonnement via de kiosk hernieuwd worden, net als de aankoop van dagtickets.

Om een onderscheid te maken in de verschillende abonnementstypes, bestaan er verschillende toegangsbandjes. Deze bandjes kosten eenmalig 7 euro bij aanschaf. 

Daarnaast is het belangrijk om bij een bezoek aan zwembad Durmehal altijd je identiteitskaart mee te brengen, deze is namelijk verplicht voor +12-jarigen bij je registratie. Geen pas, geen toegang. 

Wie komt zwemmen dient zich aan de kledingvoorschriften te houden. Deze zijn dezelfde als in het oude bad en zijn terug te vinden via lokeren.be/zwembad. Zo is bijvoorbeeld een badmuts niet verplicht, al vragen we wel om lange haren vast te binden.

Brasserie Spruit open voor een heerlijke hap en welverdiend drankje

Met de komst van brasserie Spruit in het Sport- en Jeugdcentrum Durmehal is onze stad meteen ook een horecazaak rijker. Dankzij de centrale ligging, de groene omgeving en de vele activiteiten in de Durmehal heeft deze zaak in het stadscentrum heel wat troeven in handen. De nieuwe uitbaters kijken er dan ook al naar uit om iedereen - sporters, supporters en gewoon elke bezoeker die langskomt - in de watten te leggen. Speciaal tijdens het openingsweekend krijgen alle bezoekers die komen publiekzwemmen een drankbonnetje van Spruit aangeboden.