Jaarlijks wordt in onze stad de titel ‘Meest Verdienstelijke Lokeraar’ (MVL) uitgereikt. Naar goede traditie gaan we op zoek naar een persoon, een groep of vereniging, een organisatie of bedrijf met een verdienste voor de hele stad. Ook dit jaar zullen er een jury- en publieksfavoriet verkozen worden die de eretitel een jaar lang mogen dragen. Elke Lokeraar kan de hele maand januari zijn verdienstelijke kandidaat voor het afgelopen jaar doorgeven.

Wat is verdienstelijk?

Ook nu gaat Stad Lokeren op zoek naar de persoon, de organisatie óf het bedrijf met een bijzondere verdienste voor de hele stad die in 2023 Lokeren buiten haar grenzen bekendheid en uitstraling gaf of zich belangeloos inzette voor Lokeren en/of de Lokeraar. Wie toonde zich volgens de Lokeraar in 2023 als de ultieme ambassadeur voor de stad en wordt naar voren gedragen om mee te dingen naar de eretitel?

Geef tussen 3 en 30 januari jouw favoriete kandidaat door

Elke Lokeraar kan max. 2 kandidaten voordragen, dat kan via:

  • Denkmee.lokeren.be
  • Het papieren formulier dat je terugvindt in de Infokrant van januari of haal een formulier bij het Infopunt op het stadhuis, in de Bibliotheek, het Cultuurcentrum, het Sociaal Huis of het Sport- en Jeugdcentrum.

Een jury, bestaande uit de voorzitters van de adviesraden samen met de burgemeester, heeft nadien de taak om alle ontvangen kandidaturen te beoordelen en maximaal 5 verkiesbare kandidaten, de laureaten, te selecteren. Na de stemmingsronde tussen 1 en 20 maart worden de winnaars van de jury- en publieksprijs bekend gemaakt. De winnaar van de publieksprijs (de laureaat met het meest aantal stemmen van de Lokeraars) ontvangt een geldprijs van 500 euro. De juryprijs, een kunstbeeld van Astrid van der Kreeft, gaat naar de laureaat met het meest aantal stemmen van de jury.

Alle info over de verkiezing en het reglement vind je hier.