Vanaf 6 januari 2024 wordt het openbaar vervoer duurzamer, betrouwbaarder en flexibeler. Want dan gaat De Lijn voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Daarin staat combimobiliteit centraal, waarbij je verschillende vervoersmiddelen  (trein, tram, bus, deelfietsen, deelauto’s, …) vlotter kan combineren.

Op drukke routes zet De Lijn in op snellere, meer betrouwbare en frequentere bussen en trams. Op plaatsen waar er minder vraag is naar openbaar vervoer, biedt De Lijn Flex mogelijk een oplossing.

Wat is Hoppin?

Hoppin is jouw gids door het openbaarvervoeraanbod. Een Hoppinpunt brengt het beste van mobiliteit samen. Je vindt er verschillende vervoermiddelen die netjes op elkaar zijn afgestemd (trein, tram, bus, deelfietsen, deelauto’s, …) zodat je vlot overstapt op een ander (eigen) vervoermiddel. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan een Hoppinreisplanner. Via deze planner weet je welke vervoersmiddelen je best kan combineren, hoe lang jouw reis duurt en hoeveel alles kost. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum. 

Nieuwe verbindingen en lijnnummers

Vanaf 6 januari 2024 zal in Lokeren het nieuwe Lijnnet van start gaan en dat brengt een aantal veranderingen met zich mee. Sommige buslijnen krijgen een ander lijnnummer, nieuwe frequentie of reisweg. De Lijn start ook met enkele gloednieuwe verbindingen zoals bijvoorbeeld Lokeren – Industriepark E17.

Belbus wordt flexbus

Waar geen openbaar vervoer is, kan je rekenen op de flexbussen van De Lijn. Die vervangen de gekende belbusjes. Je rit reserveren doe je via de Hoppinapp, -website of -centrale (0800 12 2 12). Ook kan je via de website een overzicht raadplegen van alle haltes in Lokeren waar de flexbussen stoppen.

Meer info