Ben je 65+, zwanger, kwetsbaar of werk je in de zorg? Bescherm jezelf en anderen, laat je vaccineren tegen covid en griep. Dit zorgt ervoor dat je minder ziek wordt. Voor andere personen is vaccinatie niet specifiek aanbevolen, maar het staat je vrij om je te laten vaccineren. 

Wanneer vaccineren?

COVID-vaccinatie: vanaf midden september.
Griepvaccinatie: vanaf midden oktober.
Beide vaccins kunnen ook op hetzelfde moment gegeven worden.

Waar vaccineren?

Om gevaccineerd te worden, maak je een afspraak met je huisarts of apotheker. Zij plannen momenten in wanneer ze vaccineren tegen COVID-19 en griep. Er komen geen vaccinatiecentra. De overheid stuurt ook geen uitnodiging meer naar je thuisadres.

Welk vaccin?

De beschikbare vaccins tegen COVID en griep beschermen zeer goed tegen het risico zwaar ziek te worden of opgenomen te moeten worden in het ziekenhuis. Voor COVID-19 is er een vaccin aangepast aan de huidige virusvariant (XBB-vaccin) beschikbaar.

 Meer info over vaccinatie tegen covid en griep