Maak je een verre reis of blijf je dicht bij huis? Het is altijd een goed idee om voor je vertrek online je vaccinaties te checken. Misschien zijn er vaccins die je voor het eerst of opnieuw moet krijgen.

1. Check welke vaccins aanbevolen worden voor je reis
Surf naar laatjevaccineren.be/reizen. Je vindt er algemeen advies over reisvaccinatie en wegwijzers naar meer specifieke info per land. Elk land heeft immers zijn eigen aanbevelingen. Dat geldt niet alleen voor tropische landen, maar ook voor bestemmingen dicht bij huis.

2. Check welke vaccins je zelf al kreeg
Weet je niet meer welk vaccin je al gekregen hebt of wanneer? Via mijngezondheid.be kan je dat snel nakijken. Check meteen al je vaccinaties.

3. Vraag raad aan je arts of apotheker
Toch niet helemaal zeker of een vaccin voor jouw reis aan te raden is? Vraag dan raad aan je arts of
apotheker. Je kan ook een afspraak maken bij een reiskliniek.