Van 9 december tot 8 januari roepen we alle Lokaars op om speciaal ontworpen postkaarten te verzenden of persoonlijk te bezorgen aan zorgmedewerkers in hun buurt. Een klein gebaar, maar vooral een groot(s) symbool voor het belang van de zorg in onze stad. 

Gratis postkaarten

De gratis Ode aan de zorg–postkaarten zijn te verkrijgen op onderstaande locaties:

  • aan de stadsbalies;
  • aan het onthaal van de woonzorgcentra;
  • aan het onthaal van het ziekenhuis VITAZ;
  • aan het onthaal van IDM  (Zelebaan 42 – Moortelstraat 16);
  • in de wachtzalen van de deelnemende huisartsen.

Op de twee postkaarten prijkt vooraan een gedicht van Emma De Cauwer en Hanna Baert, omarmd door een hart. Deze twee jonge Lokerse dichters gingen in op de oproep 'Jong gedicht, ode aan de zorg' van het Lokerse dichterscollectief.

Kunstwerk OMNIUM MEMORIA

Sinds november 2021 weerspiegelt het moderne kunstwerk OMNIUM MEMORIA (om altijd te herinneren) in het Prinses Josephine-Charlotte park bovendien de inzet en de kracht van alle Lokerse zorgmedewerkers. Het krachtig, monolithisch, monumentaal en massief beeld is dan ook een ode aan het zorgpersoneel in onze stad dat elke dag – en nog meer tijdens de coronapandemie - het beste van zichzelf geeft en alle fysieke en mentale grenzen doorbreekt om de Lokeraar te helpen.