Vanaf 1 december 2023 worden op de begraafplaatsen in Doorslaar, Eksaarde, Heiende, Oudenbos, Daknam en Bleekmeers graven geruimd. Deze grafruiming vindt plaats wanneer nabestaanden geen concessie meer hebben.

Deze concessies lopen af:

  • zodra de nabestaanden afstand doen van het graf;
  • als de huurperiode voorbij is en deze niet verlengd werd;
  • in geval van niet-herstel bij verwaarlozing.

Markering op graven

Deze graven worden minstens 1 jaar vooraf voorzien van een aanplakking waarin gemeld wordt dat de concessie afloopt. Om de werken efficiënt te laten verlopen, zijn we genoodzaakt een markering aan te brengen op de te ruimen graven. We doen dit zo sereen, maar voldoende zichtbaar, mogelijk.

Het markeren is slechts één onderdeel van het controlemechanisme dat we toepassen ter voorbereiding van de werken.

Meer info? Dienst Burgerzaken via burgerzaken@lokeren.be of 09 235 31 00.