Het stadsbestuur besliste onlangs om in een aantal Lokerse woonwijken en drukke straten met veel zwakke weggebruikers zone 30 in te voeren. Dit om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te verhogen in deze straten. Zo geldt er sinds kort in het centrum van Eksaarde en Daknam een permanente snelheidsbeperking van 30km/u.

Daknam-dorp

Tussen huisnummer 5 (waar nu bebouwde kom begint/eindigt) en de Middendam.

Eksaarde-dorp                

De variabele zone 30 (die enkel geldt bij het begin en einde van de schooldag) rond het Sint-Teresiacollege en VBS Dol-fijn in Eksaarde-dorp zal vanaf nu altijd gelden. Deze zone 30 wordt vervolgens uitgebreid met de weg tussen deze schoolomgevingen en de woonwijk ten zuiden van Eksaarde-dorp tot aan het Spoorwegpad in de Weehaagstraat.

Deze wijk omvat volgende straten: Vaarstraat, Polenstraat, Hofstraat, Wissenstraat, Langestraat, Noordstraat, Ooststraat, Weststraat, Kortestraat, Rietstraat, Parkstraat, Zuidledestraat, Zuidstraat, Weehaagstraat (tussen Langestraat en spoorwegpad), Spletterenstraat en Dokter Armand de Vosstraat.

 


 

  Lees meer over zone 30 op deze pagina.