Met het nieuwe project Buurtbudget - Maak Lokeren mee willen we samen met de Lokeraars bouwen aan onze stad. Elke buurt in de stad krijgt een buurtbudget. Dat zijn echte centen waarmee jij jouw buurt nog aangenamer kan maken. De stad geeft jou vanaf 1 september de kans om zelf initiatief te nemen om jouw buurt nog beter te maken.

Alle inwoners van onze stad, ouder dan 16 jaar, kunnen hun ideeën indienen via denkmee.lokeren.be en daarmee zelf initiatief nemen om hun buurt nog beter te maken voor iedereen. We voorzien hiervoor 165 000 euro: een buurtbudget van 15 000 euro voor elk van de 10 Lokerse buurten met als bonus nog eens datzelfde bedrag voor projecten die de hele stad ten goede komen. Ideeën indienen kan nog tot en met 31 december dit jaar.

Brainstormen met de buren

Met de opvallende Buurtbudgetbanken die vlak voor de zomer werden uitgezet in de stad, werd de Lokeraar uitgenodigd om per buurt samen te komen en te brainstormen over mogelijke projecten en ideeën die de buurt leefbaarder kunnen maken, op een duurzame manier.

Projecten indienen vanaf 1 september

Enkel voorstellen die worden ingediend tussen 1 september en 31 december 2022 komen in aanmerking voor het Buurtbudget. Ideeën indienen kan zowel digitaal als op papier (papier via het formulier dat ter beschikking wordt gesteld in de Infokrant van september. Exemplaren zijn ook te verkrijgen aan het Infopunt in het stadhuis).

 

Check hier alle info over het Buurtbudget: Maak Lokeren mee en kom te weten hoe je jouw idee indient, welke voorstellen in aanmerking komen en welke initiatieven in andere steden en gemeenten genomen werden.