Afgelopen jaar zagen we het aantal gebruikers én het aantal ritten in onze stad met een Blue-bike toenemen. Dankzij deze fietsen ontleen je makkelijk en snel een fiets om je vanaf het station op een betrouwbare en corona-veilige manier op weg te begeven.

Ondanks de lange periodes van verplicht thuiswerk, stapten toch meer pendelaars en/of Lokeraars op de fiets. Dat betekent dat het systeem ook vaker ingeschakeld wordt voor recreatieve doeleinden.

Nationaal werd ten opzichte van 2020 een toename in het aantal ritten geregisteerd van 13,73%. In Lokeren gaat het om een stijging van maar liefst 48,76%. Vooral in de maand september piekte het gebruik van deze leenfietsen enorm. In totaal maakten afgelopen jaar 336 unieke personen gebruik van een Blue Bike in onze stad. 35% van deze gebruikers ontleent de fiets voor zo'n 9 à 12 uur. Slechts 3,29% gaat langer dan een dag met de fiets op pad.

Meer info: blue-bike.be