Het Parktheaterfestival Lokeren bestaat 25 jaar! We vieren dit met de derde editie van Vonken & Vuur. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober wandel je in het Prinses Josephine-Charlotte Park langs een verlicht parcours en hou je halt bij kleurrijke en spectaculaire licht- en vuurinstallaties. 
 
Het verlichte oude postgebouw en stadspomp nodigen uit om binnen te treden in een park vol magie. Wij ontvangen je graag aan de stapstenen in het Prinses Josephine-Charlotte Park aan de Prosper Thuysbaertlaan. Vanaf daar kan je tussen 19 en 23 uur genieten van een heus licht- en vuurparcours van ongeveer 700 meter. Doorheen het parcours word je verrast door werken van lokale beeldende kunstenaars, licht en drumperformers, betoverende steltenacts, creaturen en lichtgevende koraallichamen.
 
πŸ”¦ Opgelet: om ervoor te zorgen dat het licht- en vuurparcours Vonken & Vuur mooi tot z'n recht komt, wordt de openbare verlichting van vrijdag 1 oktober tot maandagochtend 4 oktober gedoofd in volgende straten:
β—Ύ het volledige Prinses Josephine-Charlotte Park;
β—Ύ deel tussen de twee bruggen, zijde Prosper Thuysbaertlaan;
β—Ύ deel Gasstraat tussen Pompiersstraat en einde Gasstraat;
β—Ύ een deel van de Durmelaan tot aan de Stationsbrug.
 

Programma Vonken & Vuur

π™π™ƒπ™€π˜Όπ™π™€π™ π˜Ύπ™Šπ™‹π™€π™ π™’π™šπ™© 'π˜½π™π™†π˜Όπ™π˜Όπ™‰π™‚'
Eens boven water worden de Bukarang al snel gespot door de aardbewoners, die hen gaan aanbidden als goden van hoop en leven. Overal waar de Bukarang komen worden ze aanschouwd om hun vrolijke geluiden, synchrone dansen en lichtgevende koraallichamen.
 
π™ˆπ™Šπ™‘π™„π™‰π™‚ 𝙁𝙄𝙍𝙀 π˜Όπ™π™π™Ž π™’π™šπ™© 'π™€π™‡π™€π™‚π˜Όπ™‰π˜Ύπ™€'
Saar Wouters' sterke zin voor beweging en visuele kunsten zorgde ervoor dat ze spontaan in contact kwam met vuurdans. 'Elegance' is dan ook een fantasierijke, stijlvolle en betoverende steltenact die op een dansante wijze in interactie gaat met het publiek.
 
π˜Ύπ™„π™π˜Ύπ™π™Ž π™‹π˜Όπ™‡π™…π˜Όπ™Žπ™Žπ™Š π™’π™šπ™© 'π˜½π˜Όπ™π™€π˜Όπ™ π˜Ώπ™€ 𝙁𝙀𝙐' 𝙀π™₯ π™™π™š 𝘿π™ͺπ™§π™’π™š
Wanneer de mysterieuze 'bateau' passeert valt je mond open van verbazing. Een prachtig spel van licht en vuur met aangepaste muziek zorgt voor een magische sfeer. De kapitein en zijn bemanning lokken je blik naar het water en houden deze even vast met vuur en vlam. Kan je vanuit de verte de hoorn al horen? Op dan op voor de 'vuurbommetjes' die gelost worden vanaf de boot!
 
π™‡π™Šπ™†π˜Όπ™‡π™€ π˜½π™€π™€π™‡π˜Ώπ™€π™‰π˜Ώπ™€ π™†π™π™‰π™Žπ™π™€π™‰π˜Όπ˜Όπ™π™Ž
Hun werken krijgen een extra dimensie door het kleurenpalet van licht.