In het kader van fietsveiligheid werd aan de spoorwegoversteek ter hoogte van de Brandstraat – Wolfsakker aan weerskanten een verkeersbord geplaatst dat oplicht wanneer er een aanrijdende fietser gedetecteerd wordt op de fietssnelweg. Op die manier willen we de fietssnelweg F413 (Lokeren-Dendermonde) mét haar overstekende fietsers extra benadrukken voor de automobilist.

“Verkeersveiligheid is en blijft een belangrijke prioriteit binnen Stad Lokeren. Ook de plaatsing van een dergelijk aandachtsbord is hierin een stap. Als stad blijven we uiteraard ook in overleg met de provincie, Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om een definitieve oplossing uit te werken voor dit kruispunt. ”, aldus schepen voor Mobiliteit, Sabine Van Rysselberghe.

Op de fietssnelweg is langs elke zijde op 10 meter van het kruispunt een sensor aangebracht die zachte weggebruikers begint te detecteren vanop een afstand van 30 à 40 meter. Vanaf dat moment licht het verkeersbord op. Bevindt de zachte weggebruiker zich op 10 meter afstand, blijven de borden nog 16 seconden lang branden. Dat geeft de fietser, voetganger, jogger, … voldoende tijd om opgemerkt te worden aan het kruispunt en zo veiliger over te steken.