De wegen- en rioleringswerken in Zeveneken staan tijdelijk op een lager pitje. Het grondwater dat weggepompt moet worden om de riolering te kunnen aanleggen blijkt verontreinigd. Het voldoet momenteel niet aan de normen om in de beek te mogen afvoeren.

Het is niet duidelijk hoe lang de verontreiniging zich daar al bevindt. Ook de oorzaak is niet bekend. Het is wel duidelijk dat dit niet door de werkzaamheden zelf veroorzaakt is.

Om de verontreiniging niet verder te verspreiden besliste bouwheer Agentschap Wegen en Verkeer het afpompen tijdelijk te stoppen. Er wordt nu onderzocht of een extra filter op de bemalingsmachine het water kan zuiveren zodat het wel terug mag afgevoerd worden.

Consumeer geen grondwater

Uit voorzorg drinken bewoners van de werfzone best geen grondwater zolang ze niet beschikken over een recent analyseverslag van hun putwater. Sowieso kan grondwater altijd een gezondheidsrisico inhouden, ook los van de vaststellingen tijdens de werken.
Met het kraantjeswater is er helemaal geen probleem en wordt er geen enkele beperking opgelegd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, de stad Lokeren en de gemeente Lochristi blijven de situatie ter plaatse opvolgen. Alle maatregelen worden genomen om eventuele verontreinigingen in het grondwater niet verder te verspreiden. Er worden de komende dagen op de werf testen uitgevoerd met een zuiveringsfilter en ook de komende weken en maanden zullen geregeld stalen genomen worden.

 

Downloads