De aannemer (Gebroeders Van den Berghe nv) startte met de eigenlijke werken voor de heraanleg van de Stationsomgeving. Hieronder geven een opsomming van de impact op het verkeer tijdens de 4 fasen.

Impact verkeer

Fase 1A (zijde Stationsplein) → het blijft mogelijk om de lus Markt – Koophandelstraat – Stationsplein – Stationsstraat te maken. Het Stationsplein blijft ook bereikbaar voor het verkeer vanuit de Groendreef, Nijverheidstraat en Uebergdreef.

Fase 1B (Groendreef) → idem fase 1A met als verschil dat de doorgang voor het verkeer vanuit de Groendreef wordt afgesloten en deze de plaatselijke omleiding moet volgen.

Fase 2A (kruispunt Uebergdreef) → idem fase 1A met als verschil dat de doorgang voor het verkeer vanuit de Uebergdreef wordt afgesloten en deze de plaatselijke omleiding moet volgen.

Fase 2B (Koophandelstraat/Nijverheidstraat) → verkeer vanuit de Groendreef en Uebergdreef naar het Stationsplein is mogelijk. De Nijverheidstraat en Koophandelstraat worden afgesloten. De Koophandelstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Wij danken u alvast voor het begrip dat u opbrengt tijdens deze werken.