De voetbalclubs Sporting Lokeren en KSV Temse gaan een samenwerkingsverband aan. De eerste ploeg zal spelen onder de naam KSC Lokeren-Temse in de tweede Amateur-reeks. Hun wedstrijden zullen ze afwerken op Lokers grondgebied, in het Daknamstadion. De Beloften zullen op de site van Temse hun wedstrijden betwisten.
 
Het bestuur van KSV Temse en een groep Lokerse ondernemers die Sporting Lokeren een warm hart toedragen en eerder al bewezen hebben ervaring te hebben in in het voetbal, hebben een overeenstemming bereikt rond de uitbouw van een nieuw en ambitieus project.
 
Op vrij korte tijd werd er een intentieverklaring opgemaakt die nu zal bekrachtigd worden door alle betrokken partijen. Gezien de snelheid waarmee het project is tot stand gekomen, moeten nog een aantal praktische zaken worden geregeld.
 
Vast staat intussen dat de eerste ploeg zal spelen op Daknam en zal aantreden in de tweede Amateur-reeks.
 
Zowel KSV Temse als Sporting Lokeren hebben een erg goede jeugdwerking. Voor KSV was het zeer belangrijk dat de jeugdwerking verder kan functioneren op de KSV-site te Temse en dit met het interprovinciaal label voor alle teams. Het spreekt vanzelf dat ook de Lokerse jeugd op de site Lokeren aan de slag kan blijven en zal kunnen blijven genieten van een kwalitatief hoogstaande opleiding. De twee jeugdwerkingen zullen daarom goed op elkaar worden afgestemd.
 
In de heel nabije toekomst zal een concrete uitwerking van deze plannen worden gerealiseerd en bekendgemaakt.
Het gemeentebestuur van Temse en het stadsbestuur van Lokeren staan volledig achter dit ambitieus project, dat de lokale verankering uitstraalt en dat focust op de ontwikkeling en ontplooiing van de jeugd in beide gemeenten en in de regio van het Waasland.