De Laatste Dinsdag special op zaterdag i.s.m. Lokerse Jeugdraad

Tune in, Speak out: verbinding in je buurt

 

Elk jaar neemt de Lokerse jeugd het roer over op De Laatste Dinsdag van maart. Dit jaar: hoe kan je goed samenleven in een superdiverse buurt en hoe kan je bondgenoot worden tegen racisme? Er is voor elk wat wils: kom naar de iftar, de crea of DJ workshop, de speelstraat, en natuurlijk de lezing van ervaren spreker Moussa Don Pandzou!

Programma:

  • 14u - 17u: creatieve workshops, speelstraat, DJ workshop, Kookworkshop
  • 17u15 - 18u45: In gesprek met gastspreker Moussa Don Pandzou over buurtverbinding
  • 19u30: Iftar (Graag apart inschrijven voor de Iftar: Inschrijvingsformulier Iftar (google.com)

 

 

 

Begeleiding door Franciska Aelbrecht en Moussa Don Pandzou. Franciska Aelbrecht is educatief medewerker, haar focus ligt op diversiteit en burgerparticipatie. 

Moussa Don Pandzou werd geboren in Brazzaville. Hij werkte vorig jaar op het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet als adviseur in de thema ‘samenleven in divers Brussel, jeugd en sport’. Eerder was hij actief in de jeugdsector en stond hij mee aan de wieg van WakaWaka Generation, een organisatie die zich richt op de Afrikaanse en Belgische jongerengemeenschap en die werkt rond vraagstukken omtrent identiteitsontwikkeling. De jongste jaren geeft Don vormingen, lezingen en procesbegeleiding voor organisaties over de thema’s racisme, discriminatie en de impact van het koloniaal verleden op ons samenleving en binnen de schoolcontext. Vorig jaar bracht Don, samen met StampMedia reporter Lieven Miguel Kandolo, het boek ‘Yaya na Leki’ uit over dekolonisatie, racisme en identiteit.

 

Inschrijven is noodzakelijk.


zaterdag 23 maart, van 14u tot 20u, Ontmoetingshuis de Moazoart, Kazernestraat 80. Prijs: gratis. Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/tune-in-speak-out-muzikale-verbinding-in-de-wijk. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, Jeugdraad Lokeren, Vagevuur, Stad Lokeren, Mondiale Raad Lokeren, Masereelfonds Lokeren en FIT Moerbeke.