De Laatste Dinsdag special op zaterdag

Eco-café Moerbeke-Waas

In Moerbeke zijn er verschillende burgers en verenigingen actief rond duurzaamheid: weeggeefkastjes, een samentuin, een mobiele kringwinkel, veggiecafés en ga zo door!

Tijdens deze namiddag slaan deze organisaties de handen in elkaar om een hele reeks van interessante en leuke eco-workshops aan te bieden.

Er zal ook een hapje en een drankje zijn. Bereid je alvast voor op een gezellige namiddag!

 

Het programma:

Doorlopend:

  • Neem een kijkje in de geefkastjes van FIT Moerbeke.
  • De verjaardag van 50 jaar Velt wordt gevierd.
  • Breng je oude maar nog bruikbare spullen naar de kringloopwinkel-container van Moerbeke cirkelt!
  • Workshop scrunchies (zachte haarrekkers) maken voor kinderen!

13u30 - 16u: Repair Café! Handige herstellers helpen je graag allerlei kapotte spullen te herstellen. Welk hersteltalent aanwezig is, lees je op de facebookpagina van IDM, de week voor het eco-café.

 

16u - 17u: Marlies Van Wemmel komt haar boek voorstellen "Niks NieuwJaar".

In 2022 ging Marlies Van Wemmel met zichzelf een uitdaging aan: een jaar lang niks nieuws kopen. Ze doopte het project #Niksnieuwjaar. Het werd een boeiend jaar vol avonturen en zoektochten, maar ook een jaar van loslaten en leren leven in een compleet nieuwe en verhelderende mindset.

 

Nu is Marlies klaar om haar verhaal te vertellen en mensen te inspireren. In deze boeiende lezing legt ze haar basisprincipes en drijfveren uit aan de hand van vrolijke anekdotes. Ontdek de vele mogelijkheden van ruilen, delen, geven, maken, letsen, lenen en andere creatieve oplossingen. Duurzaam, geld besparend en origineel. Wie weet misschien inspireert het jou wel tot een #Niksnieuwjaar2024? Inschrijven voor deze boekvoorstelling kan maar is niet noodzakelijk.

 

Ze zal ons ook een exclusieve sneak peek geven uit haar nieuwe theatervoorstelling die pas in het najaar te zien is!

 

 

 

 Begeleiding door Marlies Van Wemmel, initiatiefneemster van NiksNieuwjaar. In 2022 besloot Marlies om een jaar lang 'niks nieuws' te kopen. Behalve enkele levensnoodzakelijke dingen kocht of ruilde ze enkel tweedehandsspullen. Met haar #niksnieuwjaar-challenge wil ze de overproductie aan spullen in de wereld aankaarten.


zaterdag 27 april, van 14u tot 18u, GBS De Vlinderdreef, Zwaaikom 1, 9180 Moerbeke-Waas. Prijs: gratis. Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/de-laatste-dinsdag-komt-naar-duurzaam-moerbeke. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender,  IDM, Stad Lokeren, Mondiale Raad Lokeren, Masereelfonds Lokeren en FIT Moerbeke.