Kunst kleurt

We leren het werk kennen van de grote coloristen van de kunstgeschiedenis. Hoe mengen ze de kleuren? Welke combinaties passen ze toe in hun schilderijen? We vergelijken het aanbrengen van verschillende kleuren laag na laag op het doek met het mengen van verf op het palet. Wat is het verschil tussen tempera en olieverf? Welke kleurentheorieën inspireren de kunstenaars? Hoe beïnvloeden penseelvoering, licht en schaduw de kleuren in het schilderij? Hoe bevrijden de modernisten de kleur van de zichtbare werkelijkheid? En welke schilders kleuren vandaag de internationale kunstscène?

Aansluitend bij het bezoek aan de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie (MSK Gent), uitstap op 3/2. (uitstap volzet!)

Donderdag  19 maart, van 19u30 tot 22u, CC Lokeren, Kerkplein 5. Prijs: 11 (red. 5,5) euro. Inschrijven tot 9/3 op het telnr. 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender of via www.vormingpluswd.be. Betaling zo snel mogelijk na inschrijving op het reknr. BE33 8916 7404 6946. Begeleiding: Peter Jonnaert, kunsthistoricus en docent.