De Laatste Dinsdag van november

Wat na de verkiezingen van 2024?

2024 wordt een politiek scharnierjaar. Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. Waar gaat België dus naartoe? Dave Sinardet legt het je in geuren en kleuren uit. Er is veel ruimte voor al je vragen!

België, quo vadis? Waarheen na 2024?

2024 wordt een politiek scharnierjaar. Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. En die zullen mee de regeringsvormingen bepalen die partijen voor meerdere jaren aan de macht brengen of in de oppositie duwen.

Politici zullen ook geconfronteerd worden met vele maatschappelijke en economische uitdagingen die wachten op beslissingen. Ook is er veel sprake van een nieuwe, zevende, staatshervorming waarover tussen de partijen onderhandeld zou moeten worden en die onze staatsstructuur deze keer écht in een andere plooi zou moeten leggen. Veel voorstellen om België anders te organiseren circuleren intussen al. Wat moeten we hier nu allemaal van denken?

In glasheldere taal, doorspekt met een vleugje humor, legt professor Sinardet het je in geuren en kleuren uit. En hij gaat hierover ook graag in dialoog met zijn publiek. Al jouw vragen zullen een antwoord krijgen.

 

 

Begeleiding door Dave Sinardet, professor politieke wetenschappen aan de VUB en de UCLouvain, gespecialiseerd in nationalisme en federalisme.

Inschrijven is noodzakelijk.


dinsdag 28 november, van 20u tot 22u, CC Lokeren, Kerkplein 5. Prijs: 6,5 euro (standaard), 3,25 euro (met korting). Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/wat-na-de-verkiezingen-van-2024. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender CC Lokeren, Mondiale Raad Lokeren, Masereelfonds Lokeren en FIT Moerbeke.