De Laatste Dinsdag van november

Precies 50 jaar geleden kwam het rapport Grenzen aan de Groei uit door de Club van Rome, een groep wetenschappers die stelde dat we dringend actie moesten ondernemen voor het klimaat. We zijn 50 jaar later. De klimaatkwestie is prangender dan ooit. In welke mate hebben we iets bijgeleerd ten opzichte van onze voorgangers?

En hoe staan we er nu voor? Wat brengt de toekomst? En hoe kunnen we ook ons steentje bijdragen? Auteur en journaliste Tine Hens neemt ons mee in 50 jaar klimaatverzet.

Na het schrijven van haar nieuwste boek 'Het is allemaal de schuld van de chinezen En andere dooddoeners over het klimaat.' biedt ze een weerwoord aan dooddoeners die vooral onmacht, twijfel en verwarring zaaien. We maken uiteraard tijd voor vragen en dialoog. Welkom!

Inschrijven is noodzakelijk.

Begeleiding: Tine Hens.
 

 

 

dinsdag 29 november, van 20u tot 22u, CC Lokeren, Kerkplein 5. Prijs: 6,5 euro (standaard), 3,25 euro (met korting). Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/tine-hens-over-50-jaar-grenzen-aan-de-groei. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, CC Lokeren, GROS Lokeren, Masereelfonds Lokeren.