De Laatste Dinsdag van maart

Vernissage Schone Kleren Campagne met lezing en receptie.

De Schone Kleren Campagne strijdt voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden en de positie van de arbeiders in de wereldwijde kledingindustrie. Verduurzaming van de kledingindustrie staat op politieke agenda’s. Maar wat kunnen we zelf doen? Kom naar de vernissage, hoor het van expert Sara Ceustermans en praat daarna gezellig na op de receptie!

De Schone Kleren Campagne wil de vuile was van de mondiale kledingindustrie buiten hangen en eist schone kleren. De kledingketen zit ingewikkeld in elkaar, met verschillende betrokken partijen die allemaal proberen om zoveel mogelijk winst te maken. Op die manier is het niet evident om respect voor de arbeidsrechten af te dwingen. Die zijn nochtans wettelijk vastgelegd in zowel nationale als internationale wetgeving en regelgeving. Het grootste probleem is de toepassing en de controle ervan. Wat kunnen we als burger en als consument doen?

 

Inschrijven is noodzakelijk.

Begeleiding: Sara Ceustermans

 

  

dinsdag 28 maart, van 20u tot 22u, CC Lokeren, Kerkplein 5. Prijs: 6,5 euro (standaard), 3,25 euro (met korting). Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/schone-kleren-werk-aan-de-winkel. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, Oxfam Wereldwinkel Lokeren, GROS Lokeren, Masereelfonds Lokeren.