Debatavond met de focus op thema's, noden, belangen en beleid voor, door en over ouderen. Uiteraard met een sterk lokaal Lokers accent en blik.

Hoe wil jij oud worden in Lokeren? Is het in een buurt met veel groen? Een veilige plaats om samen te komen? Te midden van de gemeenschap in plaats van op een kamertje?

Kiezen we voor de huidige woonzorgcentra waar het leven gereduceerd wordt tot wachten: wachten op zorg, wachten op het eten, wachten op bezoek dat (misschien) komt, wachten op het einde. Of kiezen we ervoor om oud te worden in onze eigen buurt, waar we met behulp van professionelen en mantelzorgers uitgedaagd worden om zo lang mogelijk zoveel mogelijk de regie van ons leven in eigen handen te houden? 

Denk vandaag met ons mee en zet zelf de eerste stappen voor je warme oude dag.

 

 

dinsdag 30 maart, van 20u tot 22u, online activiteit. Prijs: gratis. Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten/de-laatste-dinsdag-hoe-wil-jij-oud-worden-in-lokeren. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, CC Lokeren, GROS Lokeren, Masereelfonds Lokeren, Ouderenraad Stad Lokeren, Stad Lokeren. Begeleiding: Johan Truyers (adjunct algemeen directeur vzw OKRA), Stefan Walgraeve (voorzitter zorgbedrijf Sakura), Mieke Vogels (Vlaams politica), Yannick De Spiegeleir (journalist).