De Laatste Dinsdag van februari

Hoe kan je reageren op grensoverschrijdend gedrag? Kennismaking met omstaanderstraining.

Iedereen was wel al eens getuige van ongewenst gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie, racisme, discriminatie, … Hierop reageren is niet makkelijk. Misschien wilde je wel, maar wist je niet goed hoe. Of zag je dat andere mensen ook niets deden en was dat voor jou een drempel om iets te doen.

Tijdens de omstaanderstraining kom je meer te weten over het omstaanderseffect, krijg je inzicht in de obstakels die er zijn om te reageren en leer je enkele strategieën om een actieve omstaander te worden.

Deze Laatste Dinsdag begint uitzonderlijk een halfuur vroeger, we verwachten je om 19.30 uur.

Deze activiteit wordt gratis aangeboden, inschrijven is wel verplicht.

 

 

Begeleiding door Fleur Van Peteghem en Marie Reusen, consulenten welzijn van de Dienst Diversiteit en Participatie van de stad Lokeren. Zij volgden de opleiding bij het Hannah Arendt instituut om omstaanderstrainingen te geven.

Inschrijven is noodzakelijk. Kan je om de een of andere reden niet komen nadat je bent ingeschreven, laat ons dan zeker iets weten. Zo kunnen we jouw plaatsje geven aan iemand op de wachtlijst.


dinsdag 27 februari, van 19u30 tot 22u, CC Lokeren, Kerkplein 5. Prijs: gratis . Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/hoe-kan-je-als-lokeraar-reageren-op-grensoverschrijdend-gedrag. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, Stad Lokeren, Mondiale Raad Lokeren, Masereelfonds Lokeren en FIT Moerbeke.