Vorig jaar werd er wereldwijd minder voedsel geproduceerd dan nodig was en deze tendens zal zich in de komende jaren verder zetten. De wereldbevolking stijgt van de huidige 7,7 miljard tot 9,8 miljard in 2050. Klimaatopwarming bemoeilijkt de voedselproductie, denk aan de droogte van 2018 en 2019. Voor professor Inzé dringen zich nieuwe benaderingen van onze voedselvoorziening op. Niet alleen dienen we minder voedsel te verspillen en minder vlees te consumeren, tevens moeten we de laatste innovaties - waaronder de CRISPR-veredelingstechniek - inzetten om de productiviteit te verhogen.

Dinsdag 28 april, van 20u tot 22u30, CC Lokeren, Kerkplein 5, Lokeren. Prijs: 6,5 (3,25 red.) euro. Inschrijven tot 18/4 op het telnr. 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender of via www.vormingpluswd.be. Betaling zo snel mogelijk na inschrijving op het reknr. BE33 8916 7404 6946. Begeleiding: Prof. Dirk Inzé, plantenbioloog en directeur VIB (Vlaams Instituur Biotechnologie).

Een samenwerking tussen CC Lokeren, Vormingplus Waas-en-Dender, GROS en Masereelfonds Lokeren.