De Laatste Dinsdag van oktober

De economie van het genoeg

Dat onze materiële verlangens de capaciteit van de aarde ver overschrijden, is zo stilletjes aan wel bekend. Maar hoe een duurzame en rechtvaardige welvaart creëren voor iedereen en toch binnen de grenzen van de planeet blijven?

Waarom is meer van hetzelfde niet het antwoord? Waarom hebben we naast eco-efficiëntie ook een streven naar een genoeg nodig? Kan circulaire economie de weg zijn, of is het enkel een alibi voor nog meer groei? Hoe ga je om met je ecologische voetafdruk-score? En is ons koloniaal verleden definitief verleden tijd? Eindigt jouw vrijheid waar de mijne begint? Wat betekent een economie van genoeg? Voor ons, voor onze kleinkinderen en voor onze medeburgers aan de andere kant van de wereld?

Ontdek hoe een economie van genoeg een vorm van vrijheid kan betekenen.

 

 

Begeleiding door Jan Mertens, medewerker Federale Raad Duurzame Ontwikkeling, voorzitter Oikas denktank en columnist.

Inschrijven is noodzakelijk.dinsdag 31 oktober, van 20u tot 22u, CC Lokeren, Kerkplein 5. Prijs: 6,5 euro (standaard), 3,25 euro (met korting). Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via Avansa Waas-en-Dender | De economie van het genoeg (avansa-wd.be). I.s.m. Avansa Waas-en-Dender CC Lokeren, Mondiale Raad Lokeren, Masereelfonds Lokeren en FIT Moerbeke.