Welke acties neemt Lokeren de komende jaren tegen armoede? Is armoede hetzelfde als (te) weinig geld hebben? En waar liggen kansen en uitdagingen voor onze stad? Heel veel mensen in Vlaanderen leven in armoede. Ze wonen in slechte en ongezonde huizen, het is knokken om alles financieel rond te krijgen. De kloof tussen arm en rijk vergroot. Soms is de armoede er al generaties lang, soms is de armoede nieuw maar daarom niet minder pijnlijk.

Op 17 oktober is het de Werelddag van verzet tegen armoede. De stad ondervroeg 70 welzijnswerkers en 70 mensen in armoede om zo tot een grondige analyse van de Lokerse armoedesituatie te komen.

Tijdens deze avond worden de kernpunten van het armoedeplan helder uitgelegd. Drie Lokeraars, die dagelijks rond dit thema werken, geven hun opinie in een panelgesprek. We voorzien ook tijd voor al jullie vragen. Welkom!

Inschrijven is noodzakelijk.


 

dinsdag 26 oktober, van 20u tot 22u, CC Lokeren - Torenzaal. Prijs: 6,5 euro, 3,25 euro met korting. Inschrijven op het telnr. 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via https://avansa-wd.be/activiteiten-in-waas-en-dender/armoede-is-een-werkwoord. I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, CC Lokeren, GROS Lokeren, Welzijnsraad Lokeren, Masereelfonds, De Moazoart. Begeleiding: Freddy Apers (afdelingshoofd OCMW Lokeren), Ann Van Lancker (Voorzitster van armoedeverening Decenniumdoelen), Nina Van der Sypt (schepen van landbouw en welzijn Lokeren), Bert Reniers (coördinator van De Moazoart) en Hervé Devos (voorzitter van de Welzijnsraad Lokeren).