In 2020 is het exact honderd jaar geleden dat Antwerpen, in volle koloniale tijd, zijn Congolese collectie verwierf. Wat zijn de verhalen achter deze objecten? De expo zet honderd unieke Congolese werken centraal en gaat in op hun betekenis. Je leert over de impact van christelijke missies op de Congolese cultuur en over de blik van Congolezen op de ‘witte’ (mundele). De tentoonstelling nodigt uit om na te denken over de beeldvorming over Afrika.
Het toegangsticket is niet inbegrepen in de deelnameprijs en wordt ter plaatse afgerekend. Noodnummer de dag zelf: 0468 11 40 52. Inschrijven is noodzakelijk uiterlijk 10 dagen voor de start van de uitstap.

 

zaterdag 31 oktober, van 14u tot 15u30, MAS - Museum aan de Stroom, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen. Prijs: 5 (2,50 met korting) euro. Inschrijven voor 21 oktober op het telnr. 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender of via www.vormingplus.be/waas-en-dender. I.s.m. Vormingplus Waas-en-Dender, CC Lokeren, Vrije Ateliers. Begeleiding: gids museum.