1e en 2e graad

UNDRWRLD - Theater FroeFroe

Orfeus, de mythe, het theater, straffer, beter, anders...

“Het pad naar een vrouwenhart is een snelweg, je moet alleen gas durven geven. Doorvlammen is het motto van de moderne Romeo, plankgas zal het worden.” 
Van op zijn onwankelbare, zwartgeblakerde troon loert Koning Dood al eeuwen naar het leven. Hij wil wel eens van een nieuwe liefde proeven.
Hij stuurt zijn trouwe blinde veerman Charon erop uit om de mooie Euridice uit haar leven te schaken.
Orfee, het knullige maar zeer muzikale vriendje van Euridice, wil zijn lief niet opgeven en reist haar na in het dodenrijk.

Euridice spartelt lelijk tegen maar vooral Persephone, de vrouw van Hades en al vijfduizend jaar Koningin van de doden, zorgt voor weerwerk. Ze ziet de concurrente niet zitten en koopt Charon, de veerman, om met een paar nieuwe ogen. Die brengt Orfee naar het rijk der doden. Als Orfee aankomt, wankelt de troon, maar Hades geeft zich nog niet gewonnen.

De mythe van Orfeus en zijn tocht naar de Onderwereld, kan nog altijd gelden als één van de mooiste verhalen over de liefde. Binnen het kader van dit klassieke gegeven werd duchtig gefantaseerd over de grens tussen leven en dood. De iconen uit het origineel, Orfeus, Euridice, Hades en Persephone krijgen heel menselijke trekken. De voorstelling speelt op het scherp van de snee. Daar waar de emoties het grootst zijn en er definitief en voor altijd wordt afgerekend.

Met on stage: Isabelle Van Hecke, Frank Dierens, Gert Dupont, Dries De Win, Sarah Alvaro, Heleen Haest.
Live muziek: (Lili Grace Music) Nelle Bogaerts

Dinsdag 6 december 2022 – 13.45 uur (1ste graad)
Dinsdag 6 december 2022 - 10 uur (2de graad)

Duur voorstelling: 70 min.
Max. aantal leerlingen: 300
Prijs per leerling: 6 euro
Info: www.froefroe.be