1e Graad 

*BEAT IT - Nevski Prospekt 

Vijf mensen schrijven zich in voor een programma over geweld.  Via verschillende levels wordt hun fysieke en mentale weerbaarheid getest. In een vreemde wereld die het midden houdt tussen een escaperoom en een tv-show raken de vijf steeds meer op elkaar aangewezen. 

Een ballet van vallen en ontwijken, slaan en incasseren komt op gang. In eerste instantie grappig, maar hoe lang blijft dat zo? 

Wanneer is agressie gezond, wanneer wordt het geweld? Wanneer grijp je in als je geweld ziet? Is iedereen tot geweld in staat? 
Weten we nog dat geweld echt pijn doet? Is geweld soms te begrijpen? Te vermijden? En wanneer is het niet meer grappig? 

Geweld als entertainment is al een tijdje deel van ons bestaan geworden vooral in films en games, maar ook in het echte leven komen groepen mensen bij elkaar enkel en alleen om op elkaar te meppen en hun agressie kwijt te raken. Het besef dat elk van ons op een gegeven moment ongewild met geweld geconfronteerd kan worden wordt meer en meer dagelijkse realiteit. 

Nevski Prospekt laat zich gefascineerd inspireren door dit fenomeen. 
In aansluiting op de voorstelling bieden we graag een nagesprek met de acteurs aan. 

Spel, dans, slapstick en stunts vormen de hoofdingrediënten van Beat it, de nieuwe productie van Nevski Prospekt in coproductie met het Zwitserse dansgezelschap Kollektiv-F. 

Spel/dans: Gytha Parmentier, Arne Luyting, Ives Thuwis, Luzius Engel en Izabella Orzelowska 

Dinsdag 26 april 2022 – 13.45 uur  

Duur voorstelling: 60 min. 
Max. aantal leerlingen: 200 
Prijs per leerling: 6 euro 

Info: www.nevskiprospekt.be