3e graad 

* Erik of het klein insectenboek - Toneelschap Beumer & Drost 

De betoverende solo van Peter Drost voor iedereen vanaf 8 jaar.

Erik of het klein insectenboek gaat over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solms klein insectenboek ligt Erik te kijken naar het lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten, die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen.

In een ingenieus decor geeft Peter Drost zeer treffend gestalte aan zowel Erik als aan de verschillende dieren die zijn pad kruisen.

‘Erik’ is een overtuigend pleidooi voor een theatervorm die we nog maar weinig te zien krijgen’. (NRC Handelsblad)

‘Wondermooi theater. […] je kijkt ademloos toe, je lacht en verlaat de zaal met een zeer voldaan gevoel. Het voortreffelijke spel, de goede regie en het inventieve decor voegen nu wél een dimensie toe aan het oorspronkelijke verhaal. Kinderen wordt daarom aangeraden hun ouders mee te nemen, dan zien die ook weer eens wat goeds.’ (De Telegraaf)

‘Deze voorstelling kan slechts in superlatieven worden beschreven: geestig, briljant van timing, muzikaal, tragisch, ontroerend, altijd spannend. […] Vertellerstoneel van ongeëvenaarde klasse!’ (De Groene Amsterdammer)

‘De acteur Peter Drost weet in zijn eentje de magie van die vreemde droom met meesterschap tot leven te wekken. […] Het is met name de eenvoud waardoor deze solo betovert.’ (De Volkskrant)

 

Tekst: Godfried Bomans
Bewerking: Tom Sijtsma
Spel: Peter Drost
Regie: Henk van Ulsen
Muziek: Fay Lovsky
Affiche: Robin Vogel en Merijn Schilte

Dinsdag 9 februari 2021 - 13.45 uur 

Duur: 60 min.
Max. aantal leerlingen: 250 
Prijs per leerling: 5 euro 

Info: www.beumerendrost.nl