3e graad 

* ELKE SECONDE TELT - Toneelschap Beumer & Drost 

Een adembenemende theaterdetective die loopt als een trein en kijkt als tv.  
Met detectiveduo Babberich & Kleef, bekend uit de filmische theaterhit ‘De Man met de Bakkebaarden’. 

We leven in een tijd van sequels. Van Netflix vervolgseries. We bingen en watchen erop los. Film- en televisieproducenten springen er gretig op in. Ook van de detective-serie ‘Babberich & Kleef’ worden koste wat kost nieuwe afleveringen op de rol gezet. De inmiddels zeer succesvolle scenarioschrijver en acteur, Felix van Andel, presenteert een plan dat vele genres doorkruist: een onvergetelijke aflevering waar Babberich zijn collega Kleef tijdens een achtervolging plots ziet verdwijnen in het niets. Geen spoor te bekennen. Een adembenemende zoektocht leidt naar een andere dimensie van plaats en tijd, en naar een eerdere aflevering van ‘Babberich & Kleef’. Lukt het Babberich om zijn collega op precies het juiste moment terug te halen naar het hier en nu? 

Elke seconde telt’ is een hartverscheurende voorstelling over een zaak op leven en dood: geestig, mysterieus en filmisch met diepere thema’s als hartstocht en spijt: voor elke generatie wat wils.  

Over ‘De Man met de Bakkebaarden’ (2010): 

Wat dit verhaal bijzonder maakt, is het subtiele samengaan van filmbeelden op een doek en het spel ervoor. Zo zien we hoe een gefilmde agent iets aanreikt aan een levende op het podium, hoe een lijkenzak die op het doek wordt weggesleept ook daadwerkelijk van het podium verdwijnt, hoe een acteur achter het doek in de film stapt. Dit kan alleen dankzij de perfecte timing en het beheerste spel.  

(Thomas van den Bergh – Elsevier) 

Dinsdag 9 februari 2021 - 13u.45 

Max. aantal leerlingen: 250 
Prijs per leerling: 5 euro 

Info: www.beumerendrost.nl