Street art kunstwerk voor Cultuurcentrum Lokeren

Stad Lokeren doet een open oproep aan artistiek talent om een grote muurschildering te creëren op de zijmuur van het Cultuurcentrum aan het Kerkplein, ter hoogte van de parkeerplaats en artiestenparking. Professionele straatkunstenaars zijn vrij een ontwerpvoorstel in te dienen. En dat nog tot midden juni 2023.

Vele steden en gemeenten laten tegenwoordig blinde gevels of pleinen verfraaien met kleurrijke muurschilderingen, street art. Deze kunstvorm is erg populair en kan zowel jong als oud bekoren.

Ook in Lokeren verschijnt er steeds meer kleur in het straatbeeld, denk bijvoorbeeld aan de beschilderde elektriciteitskastjes van Tour Elentriek (2020 - dienst Toerisme & Cultuur i.s.m. raad voor Toerisme & Cultuurraad), de murals van 11.11.11. (hoek van de Kapellestraat en de Kleine Dam en recent ook aan de tunnel van het Spoorwegpad in de Kopkapelwijk), de muurschildering onder de spoorwegbrug door de leerlingen Beeldende Kunsten van Kunstacademie Ter Beuken en de hypecourt in de Nachtegaallaan (Sport- en Jeugddienst).


Nu doet het Cultuurcentrum een open oproep aan artistiek talent om een grote muurschildering te creëren op de zijmuur van het CC aan het Kerkplein, ter hoogte van de parkeerplaats en artiestenparking.

Cultuurcentrum Lokeren kent een uitgebreide programmatie waarbij wekelijks binnen- en buitenlandse artiesten uit verschillende disciplines (theater, muziek, dans, circus, humor, maar onder meer ook film) op het podium staan. Mensen prikkelen, inspireren, ontroeren en verbinden is wat we willen doen.

Met deze oproep wil het Cultuurcentrum een magische boodschap overbrengen, ook aan zij die niet in de zalen zitten. Het wil de Lokeraars en alle passanten een street art kunstwerk cadeau doen dat hen raakt.

Professionele street art kunstenaars (zowel individuen als collectieven) of schilders die ervaring hebben met werken op dergelijke schaal kunnen een voorstel van ontwerp maken. Voorstellen dienen uiterlijk op 15 juni te worden ingediend. Op basis daarvan wordt eind juni de knoop doorgehakt.

Meer info over de opdracht en de procedure kan verkregen worden bij het diensthoofd Cultuur, An Verstraeten (an.verstraeten@lokeren.be).