Alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans zich te laten vaccineren tegen COVID-19. De uitnodigingsbrieven met informatie hiervoor werden ondertussen verstuurd. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen daarbij voorrang. De vaccinatie is niet verplicht, maar verkleint het risico op besmettingen en ziekte en biedt zo voordelen voor het kind en de maatschappij. De kinderen van 5 tot 11 jaar krijgen een aangepast Pfizer-vaccin waarbij tussen de eerste en tweede vaccinatie 21 dagen moet liggen. 

Er zijn nu 3 dagen ingepland voor vaccinatie van kinderen in deze leeftijdscategorie:

  • woensdag 19 januari 2022 van 12 tot 20 uur. De tweede vaccinatie volgt dan op woensdag 9 februari 2022 van 12 tot 20 uur.
  • zaterdag 22 januari 2022 van 9 tot 17 uur. Het tweede vaccin wordt dan gezet op zaterdag 12 februari 2022 van 9 tot 17 uur.
  • woensdag 26 januari 2022 van 12 tot 20 uur. De tweede vaccinatie volgt dan op woensdag16 februari 2022 van 12 tot 20 uur.

Belangrijk: ouders dienen zelf een afspraak in de agenda van het vaccinatiecentrum vast te leggen via laatjevaccineren.be/registratieJe kan hiervoor kiezen uit één van 2160 tijdsloten op bovenstaande dagen.

Elk kind dat in Vlaanderen woont, krijgt via de post een uitnodiging voor vaccinatie. Kinderen kunnen hun uitnodiging ook ontvangen via 'my e-box'. Die moet wel eerst geactiveerd worden; daarvoor heb je een kids-ID met pincode nodig. Voor kinderen van 6 jaar tot 12 jaar met Belgische nationaliteit kunnen de ouders zo'n kids-ID aanvragen

Wil je niet langer wachten en wens je nu al een afspraak te maken voor je kind? Dan kan via de website MyHealthViewer. Download hier een korte handleiding om de afspraak via deze weg vast te leggen.

Waarom je jouw kind zou laten vaccineren check je op lokeren.be/vaccinatiecentrum.