Vanaf 1 januari veranderen een aantal aspecten van de wachtdienst van de huisartsen van Lokeren/Eksaarde en Moerbeke. Enerzijds zullen de huisartsen in de week één wachtdienst vormen, anderzijds zal er in het weekend een wachtpost opstarten.

Nachtwacht in de week

Vanaf 1 januari 2022 fusioneren de huisartsen van Lokeren/Eksaarde en Moerbeke voor de uitvoering van de nachtwacht in de week (maandag tot en met donderdag).

De huisarts van wacht is vanaf dan bereikbaar van 19 tot 8 uur op het nummer 09 348 78 78 voor een afspraak. Overdag bel je je vaste huisarts of zijn/haar vervangarts.

Weekendwacht

Vanaf 1 januari 2022 sluiten de huisartsen van Lokeren en Moerbeke aan bij de Wachtpost Waasland voor de weekendwacht (vrijdagavond 19 tot maandagochtend 8 uur, ook op feestdagen).

Voor een huisarts van wacht kan je dan terecht via het algemeen oproepnummer 03 (!!) 361 03 61. Je krijgt dan een afspraak in één van de 3 wachtpostlocaties (Lokeren, Sint-Niklaas, Beveren) i.f.v. het tijdstip, uw woonplaats en de drukte. Je kan nooit terecht op de wachtpost zonder afspraak! De satellietpost Lokeren komt op de site van het ziekenhuis: op het gelijkvloers met ingang via de hoofdingang. Deze zal enkel overdag (8-20 uur) open zijn. ‘s Nachts kunnen patiënten terecht in de centrale wachtpost in Sint-Niklaas. Voor extra info: www.wpwaasland.be