Momenteel zitten we in het Lokerse vaccinatiecentrum aan de leeftijdscategorie jonger dan 41 jaar om zich te laten vaccineren. Zij worden niet standaard uitgenodigd voor het Janssen-vaccin. Zoals bekendgemaakt, kunnen mensen jonger dan 41 jaar zich nu wel zelf beschikbaar stellen via QVax.be om dit vaccin toegediend te krijgen.

Het vaccinatiecentrum in het Daknamstadion kreeg recent een lading coronavaccins geleverd van het vaccintype Johnson&Johnson (Janssen). Nu zaterdag 26 juni worden deze vaccins gezet in het Lokerse vaccinatiecentrum. Momenteel zijn hiervoor nog vrije plaatsen beschikbaar. De Stad roept daarom de nog niet-gevaccineerden (ook wanneer je ouder bent dan 41 en om een bepaalde reden nog geen vaccin of uitnodiging hebt gekregen) op om zich te registeren op QVax.be en aan te duiden dat ze bereid zijn om het Janssen-vaccin te krijgen.

Wie dat doet vóór zaterdag, krijgt hoogstwaarschijnlijk een vaccinatie-uitnodiging voor nu zaterdag 26 juni. Het grote voordeel van het Johnson&Johnson-vaccin is dat je maar één prik nodig heb. Dus na zaterdag kan je volledig gevaccineerd zijn. Je vaccinatiecertificaat hiervoor zal ook te raadplegen zijn via je CovidSafe-app.

Word je toch niet uitgenodigd voor nu zaterdag, blijft het alsnog een goed idee je te registeren via QVax. Mogelijks word je via die weg een volgende keer uitgenodigd per mail of sms