Loka.Tierra

MOGEN WIJ JE DROMEN VANGEN?

Dit jaar brengt het kleurrijke festival Loka.Tierra mensen en culturen samen rond het thema ‘Dromen’. Laat je bedwelmen door onze wolkjes vol muziek, dans en plezier. Droom weg bij onze verrassende tentoonstelling van dromenvangers. Raak betoverd bij onze creatieve workshops, op de wereldmarkt of aan onze bar.

Neem het bootje en ga mee op droomreis. Met als bestemming: een onvergetelijke namiddag!

WELKOM

 

DROMENVANGERS – Openluchttentoonstellingmet Lokerse kunstwerkjes - doorlopend

Kinderen en jongeren van acht Lokerse scholen hebben een 200-tal prachtige dromenvangers gemaakt die je op de Markt kan bewonderen. Hun creaties zijn geïnspireerd op kunstenaars of kunststijlen uit de vier werelddelen. Van strak naar organisch, van zwartwit naar regenboog, van klassiek naar modern.

Wedstrijd

Uit al deze mobiele kunstwerkjes zal een jury de drie mooiste dromenvangers selecteren, met één hoofdprijs. De jury bestaat uit een Lokerse kunstenaar, een leerling van de Lokerse Kunstacademie Ter Beuken en een leerkracht Plastische Opvoeding in opleiding.

 

CONCERTEN & OPTREDENS – vanaf 14 uur

De Ledebirds & Zdravets volksdansgroep – 14u

Ledebirds

De Ledebirds spelen met veel goesting liederen uit verre landen, van Turkije over Rusland of de Balkan tot het Midden Oosten, maar ook Gentse liederen. Buren van diverse origine maken sinds 2008 samen muziek: Gentenaars maar ook nieuwe Belgen uit Rusland, Turkije, Chili, Italië, Oostenrijk, Bulgarije, Iran, Irak... Het orkest speelde eerder op o.a. OdeGand, in de Bijloke, Iedereen Klassiek (Klara). Op Loka.Tierra staat de Balkan centraal. De Bulgaarse Zdravets dansgroep is immers van de partij. www.ledebirds.be

 

 

Urban Dance / 15u15 (deel 1) en 17u15 (deel 2)

Tamara Arruti - Elements

Vier vrouwen met elk hun eigen stijl. Uniek en ongeëvenaard. Een krachtige choreografie van Tamara Arruti (So You Think You Can Dance), gebaseerd op de Oudgriekse filosofie dat alle stoffen opgebouwd zijn uit vier elementen.

Stijn ‘Stanny’ Luyten – Fidget Spinner

Vier mannen improviseren binnen vooraf bepaalde grenzen. De muziek wordt live gecomponeerd door Jasper Ooms. Spannend, ook voor de dansers! Acrobatisch en verrassend danswerk… met veel humor. 

 

 

Acts van de Lokerse dansscholen MOB, Aurora en van The Basement (Gent).

Reginald en de Bosbeesten – Familieconcert – 16u

Ga je mee op de muzikale reis van Reginald en zijn Bosbeesten? Deze feestband speelt Reginald & bosbeestenmuziek voor rockers, voor punkers, voor dansers, voor meezingers... en voor jóu!

Liedjes over kampioen zijn, over zin in frietjes of over je verjaardagfeest. Liedjes over niet willen slapen, maar ook over doodmoe zijn. Liedjes over verliefd zijn, maar het niet durven zeggen. Kom je kijken, kom je mee feesten?

 

PRESENTATIE

Hinda Bluekens

Tanzen! Tanzen! Hinda Bluekens neemt jullie mee doorheen ons programma. Deze vrolijke dame is een creatieve duizendpoot voor televisie en radio. Presenteren is haar natuur, de liefde voor muziek is groot en schrijven doet ze met hart en ziel.

 

WORKSHOPS & RANDANIMATIE - Doorlopend

‘Message in a Bo(a)ttle – Postkaartproducties

De ‘droombootjes’ worden te water gelaten om 15u45 en 17u45Message in a Bo(a)ttle

Bij het schrijfloket aan de waterkant kan je per twee plaatsnemen om een droom (voor jezelf, voor iemand van wie je houdt, of voor de wereld) op te schrijven op oplosbaar papier. Met de hulp van twee lieve begeleidsters tover je deze dromen om tot een bootje.

De dromen worden met een bootje op de Durme geplaatst om 15u45 en om 17u45.

Tevens in het kader van het L’eaukeren Jaar van het water. 

Met dank aan Meersland Botenverhuur.

De Rode Aarde – Puurlain  {installatie om samen te spelen}

Samen een droomwereld creëren... samen dromen en spelen. Een stukje klei voor een Rode Aardewereld vol verbeelding en fantasie.

Boven op een bol ontstaat langzaam een nieuwe planeet met bergen, bomen, beestjes, huizen, havens, … Iedereen die wil, kneedt uit gele, zwarte, witte en rode klei samen aan een nieuwe wereld, vol verrassingen en mooie momenten.

“Wat neem je zeker mee naar een nieuwe planeet? Wat steek je in je valies?” Vanuit die vragen wordt er gefantaseerd en gekleid.

Dromenvangers maken – workshop door Atelier Bonnie & Lily

Aan onze droomtafel is groot en klein welkom om zijn eigen dromenvanger te maken. We gaan aan de slag met leuke, fantasierijke en ook natuurlijke knutselmaterialen. 

Open circuspiste

Ontdek het circus: diabolo, jongleren, tonlopen… Met enkele tips en tricks, word je zelf een circusartiest!

Kunstig Kapsalon - met Elfenstof

Word een droompersonage… of kies voor het kapsel van je dromen: grappig, cool of sprookjesachtig!

CVO Leerstad Volwassenenonderwijs  - Laat je verwennen

CVO leerstadKom langs voor een nek- of rugmassage, of voor info over het aanbrengen van make-up of het lakken van je nagels. Door deelname aan de CVO-talenquiz, maak je kans op een verwenpakket.

 

 

 

Urban Elesta Run

Elasta Run

De opdracht is eenvoudig, wie dunkt eerst? Jij en je tegenstander hangen beiden aan een elastiek. Een hele uitdaging dus om de basketbal in de ring te krijgen.

 

En verder: Kindergrime, Springkasteel, Henna…

 

 

FAIRTRADEBAR, WERELDKEUKEN & WERELDMARKT - Doorlopend

Fairtradebar

Uitgebreid aanbod van sappen, drankjes, streekbieren.

Wereldkeuken en wereldmarkt

De wereld, een lopend buffet. Laat je heerlijk verrassen in ontspannen sfeer door hapjes uit diverse landen. Je vindt er ook artisanale hebbedingetjes voor het goede doel.

 

PRAKTISCH & INFO

Zondag 27 mei 2018, van 14 tot 18 uur,

Markt Lokeren - Gratis

www.lokeren.be/lokatierra - CC Lokeren: 09/340 50 56 – Dienst Samenleving: 09/340 94 28

 https://www.facebook.com/pg/lokatierra

 

 

 

Een project van Cultuurcentrum Lokeren en Dienst Samenleving, in samenwerking met GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) Lokeren, El Jadid vzw,  Ontmoetingshuis De Moazoart, Oxfam-Wereldwinkel, Jeugd- en Sportdienst Lokeren, CVO Leerstad Lokeren, Netwerk Diversiteit Lokeren, Stedelijke Basisscholen Spoele en Eksaarde, Basisschool Sint-Lodewijkscollege (Doorslaar), GO! basisscholen Madelief en Tovertuin, Broederschool, VLOT Sint-Lodewijkscollege en VLOT VTI. Met dank aan de Technische Dienst Lokeren, aan Meersland Botenverhuur en aan stagiaires Chiara Vanden Bossche, Evelien De Wilde en Nada Akhchoun.
 

 

Samen met Parktheaterfestival in het PARK aan de Durme