Radio Fiona

Kinderpodcast: Radio Fiona (5+)

Waar het theater weer tot leven komt

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis -en in haar hart- te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.

We nemen kinderen mee de theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier. Waarom applaudisseren we? Is dat iets dierlijks? Waarvoor dient dat souffleurshok nog? Wat is de mooiste lach? Waarom is de WC-borstel verdrietig? We spelen 'Het kwisje dat geen kwisje is'. Het drankbonnetje wil graag even een oproep doen. En Regi geeft graag nog een speeltip voor tijdens de kerstvakantie mee. 

Aflevering 1: 26/12/2020 vanaf 10u doorlopend
Aflevering 2: 30/12/2020 vanaf 10u doorlopend
Aflevering 3: 03/01/2021 vanaf 10u doorlopend

Idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet Stemmen: Sofie Palmers, Katrien Pierlet, Tanya Zabarylo, Michael Vergauwen, Michaël Pas, Jo Jochems, Randi De Vlieghe Assistentie interview & montage: Ilse Cox Montage: Wederik De Backer Illustraties: Lies Ferny Productie: Palmers & Pierlet vzw Zakelijke ondersteuning: Metis vzw

Radio Fiona is een kinderpodcast die tot stand kwam met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en in coproductie met vzw palmers & pierlet, CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, 30CC, met dank aan CC De Werft & CC ‘t Getouw.

Livestream Nieuwjaarsconcert Taurus Quartet

zondag 10 januari 2021 van 11:00 tot 12:00

Gratis

Het nieuwjaarsconcert in het Cultuurcentrum is een jaarlijkse traditie. Die willen wij graag in ere houden. Op zondag 10 januari 2021 om 11u streamen we daarom vanuit onze Theaterzaal het concert van het Taurus Quartet.

Het Taurus Quartet is een gerenommeerd kamermuziekensemble dat streeft naar diepgang, energie en raffinement in hun samenspel. Ze brengen een prachtige dwarsdoorsnede van Beethovens rijke oeuvre voor strijkkwartet en daardoor een blik in Beethovens rijke muzikale leven.
Haal wat koffiekoeken in huis, schenk jezelf een versgeperste fruitsap in en start het nieuwe jaar samen met ons vol inspiratie.

Check onze facebookpagina en onze website (cultuur.lokeren.be) voor de gratis livestream.

Met: Wietse Beels en Liesbeth Baelus (viool), Vincent Hepp (altviool) en Martijn Vink (cello).