Seizoen 2016-2017 praktisch

De ticketverkoop (abonnementen en losse tickets) vangt aan op ZATERDAG 11 JUNI 2016 om 11 uur stipt. Online hebt u de snelste garantie op de beste plaatsen. Het systeem biedt iedereen dezelfde kansen op de best beschikbare plaatsen, werkt wachtrijen aan de balie weg en levert de tickets af in uw mailbox, onmiddellijk na de bestelling en betaling.

Voor niet pc-gebruikers is de balie van CC Lokeren op 11/6 open van 11 tot 13uur.

Om online te reserveren heeft u een pc met internetverbinding (en uw eigen e-mailadres) nodig en uw betaalkaart met bijhorende kaartlezer. Indien u zelf geen pc of e-mailadres heeft, kan u steeds aan familie of vrienden vragen om voor u (mee) te reserveren. Indien u met een oude versie van Internet Explorer werkt, gelieve uw browser te updaten of te werken met Google Chrome of Mozilla Firefox.

Het online ticketsysteem leidt u makkelijk en snel tot uw aankoop. Als u toch vooraf graag de handleiding doorneemt, kan u die op de website downloaden (klik hier). U kan ze ook aan onze balie ophalen.

ABONNEMENT

In Cultuurcentrum Lokeren kan u van het abonnementstarief genieten van zodra u (per persoon) tickets koopt voor vijf voorstellingen uit het podiumaanbod. Kiezen voor een abonnement geeft een interessante korting. Wie later in het jaar bijkomende tickets koopt voor andere voorstellingen, kan dat eveneens aan abonnementsprijs. Elke abonnee krijgt een bonusvoorstelling, te kiezen uit deze lijst:

25/2:     Eleonor & Malaika

4/3:        LSP BAND

Deze lijst kan onderweg door het CC aangepast worden als de maxima per voorstelling zijn bereikt.

 

ONLINE AANKOOP VAN ABONNEMENT OF TICKETS

U surft naar www.lokeren.be/cultuur. En klikt op ‘Tickets & Reservatie’. Bij iedere voorstelling/activiteit vindt u ook een knop “Tickets Bestellen”. Hierdoor komt u in het online ticketingsysteem terecht. U voegt de voorstelling(en) van uw keuze toe aan uw winkelwagentje. Bestelling en betaling gebeuren direct. Online bestellen en betalen kan doorlopend, ook tijdens de zomersluiting (9/7 t/m 22/8).

ABONNEMENT OF TICKETS AAN DE BALIE

Let op! De online verkoop biedt de snelste weg naar de beste plaatsen. Komt u toch naar de ticketbalie van CC Lokeren, Kerkplein 5, dan worden uw plaatsen daar gereserveerd in het ticketsysteem. Op 11/6 kan dit leiden tot wachttijden. U betaalt cash/met bancontact.

 

PODIUMUITSTAP

Voor de podiumuitstap van dit seizoen (“Figaro” in Sint-Niklaas) hebben wij op beide data (26/8 en 27/8) 30 kaarten ter beschikking. Deze tellen niet mee om het abonnement van minimum 5 voorstellingen samen te stellen.

 

REDUCTIES

 • 65+: Vanaf seizoen 2016-17 geldt in alle CC’s en GC’s van Acc’enten de grens van 65 jaar voor de reductie voor ‘senioren’ (1 euro per ticket voor het podiumaanbod).

 • Groepen: De reductie voor 65+ geldt ook voor groepen (vanaf 10 kaarten).Maar groepen kunnen niet online reserveren, enkel aan de balie.

 • –26:  Wie jonger is dan 26 jaar, kan aan het goedkoopste tarief naar de voorstellingen. Dat is het abonnementstarief. Voor enkele specifieke voorstellingen, gelden bovendien extra kortingen voor de jeugd.

 • Speciale tarieven voor familievoorstellingen.

 • Voor houders van een Vrijetijdspas gelden aparte tarieven op vertoon van de pas. Informatie via Sociaal Huis Lokeren. Deze reservaties verlopen alleen via de balie.

 • De Cultuurcheque: een cadeau-tip! Misschien kan u iemand verrassen met een cultuurcheque van Cultureel Centrum Lokeren, voor een zelf te bepalen bedrag.

 

En verder

 • Wachtlijst

Voor elke uitverkochte voorstelling wordt een beperkte wachtlijst aangelegd. Indien er plaatsen vrijkomen, wordt u door ons gecontacteerd.

 • Plaatsen voor rolstoelgebruikers en voor personen met gehoorproblemen kunnen enkel gereserveerd worden via de ticketbalie.

 • Betalings- en administratiekosten zijn INCLUSIEF. Per reservering kan men maximaal 10 tickets bestellen van dezelfde voorstelling.

 • Kaarten aan de balie worden onmiddellijk betaald en mee naar huis genomen. Verkochte kaarten worden niet terugbetaald of omgeruild. Via onze ticketruilbox of via de facebook-pagina van CC Lokeren, kan u uw kaarten aanbieden aan geïnteresseerden (aan de correcte tarieven).

 • Bij online verkoop, print u de tickets met scancode thuis af. Op de avond van de voorstelling moet u uw tickets afgeprint bij hebben.

WACCOBON & WACCODATE & MAGAZINE ACCENTEN

Graag een woordje uitleg over het verdwijnen van Cultuurmagazine Acc’enten, de Waccobon en Waccodate. Als samenwerkingsverband tussen de zes CC’s- en GC’s van onze regio, ziet WACCO het als zijn kerntaak om zijn publiek zo divers en grondig mogelijk te informeren, en om mobiliteit te creëren tussen de CC’s. Het digitale tijdperk vraagt echter om aanpassingen. De kwartaalnummers van het cultuurmagazine Acc’enten verdwijnen in de huidige vorm. De seizoensbrochure blijft bestaan op papier, maar krijgt een nieuw jasje. Daarnaast verdwijnen de waccobon en waccodate. Het komende seizoen 2016-2017 is voor het samenwerkingsverband een overgangsjaar, waarin het op zoek gaat naar eigentijdse, meer duurzame en bovenal gebruiksvriendelijke alternatieven om uw culturele belangstelling te blijven voeden en prikkelen, en u te helpen verder over de muurtjes te kijken naar het aanbod van de buren.

 

INFO- & TICKETBALIE

Cultureel Centrum Lokeren

Ticketbalie: Kerkplein 5, 9160 Lokeren

Tel.: 09/340.50.56 - tickets.ccl@lokeren.be

www.lokeren.be/cultuur - https://www.facebook.com/CCLokeren

 

Openingsuren: Dinsdag 10 – 12u en 14 – 17u / Woensdag  10 – 12u30 / Donderdag  14 – 17u / Vrijdag  10 – 12u30

Zomersluiting van 9/7 tot 22/8/2016. Verkoop van tickets en abonnementen loopt online verder.