Rode Boom (Kurt Demey) - Ongekende evidenties

"Open monden van verbazing. Verwonderde kreten. Ontroering in de ogen. Een staande ovatie. Belgisch kampioen goochelen, Kurt Demey, laat in 'Ongekende Evidenties' alles aan het toeval over." (Liv Laveyne in Cirusmagazine).

Het woord 'toeval' kan zoveel verschillende betekenissen hebben dat die elkaar opheffen en er enkel een lege ruimte overblijft. In 'Ongekende Evidenties' dagen Kurt Demey & co het 'toeval' uit om een glimp van zijn bestaan te vangen. Toevalligheden hopen zich op tot magische ervaringen.
Het bijzondere aan deze voorstelling is dat we geen mentalist op de scène zien maar dat het mentalisme in de handen van het publiek ligt. Wat we zien is een virtuoze Joris Vanvinckenroye op contrabas en Kurt Demey die probeert te begrijpen wat toeval en synchroniciteit is. Wat de toeschouwers voelen, is dat de aarde stilletjes onder hun voeten wegglijdt terwijl ze zichzelf van de ene verbazing in de andere brengen.
De eerdere voorstelling 'Gehoornde Man' van Kurt Demey werd fel gesmaakt op Festivelo 2013.

Met: Kurt Demey (concept, tekst, mentalisme, scenografie, acteur) - Joris Vanvinckenroye (concept, muziek) - Frederika Del Nero (actrice, dramaturgie) - Cédric Orain (hulp regie).
(Gratis) theaterbabbel met de makers na de voorstelling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Adres
Kerkplein 5, 9160 Lokeren
Wanneer
vrij 17/03/17 om 20:15
Prijs
13,0 euro (Basisprijs: € 13; 65+: € 12; abo/-26: € 10)
Tickets bestellen
Website
http://www.lokeren.be/cultuur
http://www.rodeboom.be
Video

Terug naar overzicht