Action Zoo Humain - Join the Revolution

Vijf jaar nadat Mohammed Bouazizi zichzelf in brand stak en daarmee de Tunesische revolutie ontlokte, maken we een balans op van de Arabische Lente: “Hoe kunnen we vandaag als artiesten de prille democratie en het cultureel erfgoed in Tunesië ondersteunen en vrijwaren van extremisme?”
De broers Ben Chikha onderzoeken samen met hun partners in crime verschillende pistes om de revolutie een positieve wending te geven - als antidotum tegen het actuele klimaat.

“Er is een parallel tussen de Jasmijnrevolutie en de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell. (…). Alles is aanwezig: het vuur, de passie, de leugens en misleiding, de zelfmoord, de hoop!” Schrijver Jeroen Olyslaegers en dramaturg Erwin Jans lieten zich inspireren door deze onthutsende en tijdloze opera die zich afspeelt in Carthago (nabij Tunis).
Een spannend onderzoeksproject tussen ernst en spel, dat je vraagt keuzes te maken.

Van en met: Chokri Ben Chikha, Zouzou Ben Chikha, Mourade Zeguendi, Marijke Pinoy (spel), Tim Gistelynck (muziek), Walid Ben Chikha (zang), Nora Khallouf (zang), Rochdi Belgasmi (dans) - tekst: Jeroen Olyslaegers, Erwin Jans, Action Zoo Humain

(Gratis) inleidende theaterbabbel om 19u30.


FOCUS OP TUNESIË

Naar aanleiding van deze voorstelling, organiseren Vormingplus, CC Lokeren, Masereelfonds en GROS Lokeren op dinsdag 31 januari een avond 'Democratie in Tunesië" met prof. Sami Zemni (U Gent), i.k.v. De Laatste Dinsdag.
Alle info op http://www.vormingpluswd.be/de-laatste-dinsdag-als-het-regent-tunis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Adres
Kerkplein 5, 9160 Lokeren
Wanneer
vrij 03/02/17 om 20:15
Prijs
13,0 euro (Basisprijs: € 13.00; 65+: € 12; abo/-26: € 10)
Tickets bestellen
Website
http://www.Lokeren.be/cultuur
http://www.actionzoohumain.be
Video
https://vimeo.com/166518460

Terug naar overzicht